MC–Data is in 1992 opgericht en heeft zich gespecialiseerd in het inventariseren en het invullen van de automatiseringsbehoefte van met name het midden- en kleinbedrijf alsmede scholen en overheidsinstellingen.

Systeembeheer
Ons kennisnetwerk is gebaseerd op Microsoft Windows waarvoor deskundige specialisten in dienst zijn. Een andere belangrijke dienst van MC-Data is het al dan niet remote uitvoeren van systeembeheer bij klanten.
Door het gebruik van nieuwe technieken is het voor MC-Data mogelijk om op afstand Systeembeheer / Applicatiebeheer uit te voeren. Uiteraard is de combinatie met Service Monitoring zeer sterk aangezien MC-Data zich kan richten op de problemen die gebruikers ondervinden. In plaats van de hele dag de server na te gaan kijken, kunnen wij meer aandacht aan de klant geven, in plaats van aan het netwerk van de klant.
Omdat het contact met gebruikers belangrijk is kan natuurlijk niet alles op afstand gebeuren, vandaar dat MC-Data ook naar u toekomt.
 
Remote monitoring
Eén van de belangrijkste diensten is het op afstand monitoren en onderhouden van netwerken.  Dit doen wij op basis van een vast contract.
Door jarenlange ervaring en het gebruik van kwaliteitskaders hebben wij technieken en processen ontwikkeld, waardoor wij 24x7 de IT-behoeften van de klant kunnen monitoren en pro-actief actie kunnen ondernemen, zodat een oorzaak geen probleem hoeft te zijn.

Telefoon diensten
Wij leveren managed VOIP , (bellen over ethernet ) waarbij u tot 50% kunt besparen op vaste telefonie, tevens hoeft u niet meer op kantoor te zijn om via u vaste nummer bereikbaar te zijn, wilt u meer weten bel ons en wij informeren u graag.