MC Data beschermt u tegen alle Cybersecurity risico's

Het aantal cyberaanvallen is de laatste jaren hard toegenomen. Volgens onderzoek krijgt 20% van de ondernemers jaarlijks te maken met een cyberincident. De schade kan enorm zijn, van datalek tot het betalen van losgeld. En wat dacht u van imagoschade?

Met de producten en diensten van MC Data beschermen we uw organisatie zo goed mogelijk tegen de digitale gevaren.

Risico's aanpakken

Kwetsbaarheden verhelpen

In 2021 werden elke week in Nederland 446 bedrijven digitaal aangevallen. Hackers werken steeds professioneler en creatiever en weten als geen ander de zwakke plek in de ICT-omgeving te vinden. Dus dient u proactief uw organisatie digitaal te beveiligen. Maar inmiddels is het een dagtaak om dit in te richten, bij te houden en te monitoren. Daarom hebben wij meerdere oplossingen die automatisch kwetsbaarheden detecteren en verhelpen.

Vulnerability Management

Vulnerability management – kwetsbaarheden in uw netwerk

Een manier om deze kwetsbaarheden te detecteren is vulnerability management. Met vulnerability Management wordt uw netwerk onder de loep genomen en worden de zwakke plekken in het netwerk blootgelegd. Met onze netwerksecurity oplossingen verhelpen we deze kwetsbaarheden en verkleinen zo de dreiging van cyberaanvallen.

Honeypot

Honeypots: lok de hacker

Om cybercriminelen aan te trekken om hun eigen systemen te compromitteren, gebruiken bedrijven kwetsbare netwerken met aantrekkelijke data zoals fictieve gebruikersaccounts en wachtwoorden. Deze vooropgezette kwetsbare netwerken worden honeypots genoemd.

Het doel van een honeypot-systeem is niet alleen bescherming, maar ook vroegtijdige melding wanneer een hacker probeert toegang te krijgen tot gegevens. Hierdoor kunnen de juiste maatregelen worden getroffen door de ICT-security specialisten en wanneer nodig gebruikers worden geïnformeerd.

Email-domeinbeveiling

Awareness

Hoe goed de security ook is ingericht, het grootste gevaar zit bij de gebruiker. Phishing en spam zijn al jarenlang de meest succesvolle middelen van cybercriminelen. Hierdoor is het belangrijk om, naast optimale inrichting van ICT-security, ook gebruikers continu bewust te maken van de digitale gevaren en hun handelen.

Dit kan door gebruikers te informeren, of eens een phishing aanval na te bootsen middels een phishing simulatie. Gegarandeerd dat dit gebruikers aan het denken zet.

Mogen wij u en uw collega’s helpen met het hooghouden van de security awareness?

Word jij onze nieuwe collega?
Bekijk de vacatures

Vragen over de Cybersecurity van uw onderneming? Stel deze gerust via ons contactformulier.